Prăjitură cu cireșe și un blat pufos și aromat – Foarte bună în combinație cu o ceașcă de ceai sau cafea!

Prajitura cu cirese este usor de facut, foarte pufoasa, aromata si delicioasa. Se face rapid, practic blatul in 10-15 minute poate fi pus la cuptor. Ii puteti spune si prajitura rapida cu cirese. Se prepara cu putine ingrediente, pe care mai toata lumea le are in casa.

Ingrediente:

– 5 oua,
– 1,5 cani zahar,
– 1 cana iaurt,
– 1 cana ulei,

– 2 cani faina,
– 1/2 pliculet de praf de copt,
– coaja de la o jumatate de lamaie,
– 400 – 500 g cirese,
– zahar pudra.

Mod de preparare:

1. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un mixer pana obtineti o spuma tare, apoi adaugati treptat zahar. Se mai amesteca putin, apoi se lasa mixerul deoparte.

2. Puneti galbenusurile pe rand si apoi amestecati-le incet cu o spatula.

3. Adaugati treptat celelalte ingrediente (iaurt, ulei, coaja rasa de lamaie, faina si praf de copt) si combinati-le incet cu albusurile.

4. Cand aluatul este omogen, se toarna intr-o tava de copt unsa si fainata.

 

5. Ciresele spalate si fara samburi se pun pe aluat, dupa ce au fost usor stoarse de sucul lasat.

6. Pentru ca ciresele sa nu ramana deasupra prajiturii si sa se usuce, ci sa se scufunda putin in prajitura, fara sa cada complet la fund, le impingem putin in jos cu varful unui cutit.

 

7. Se pune la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.

8. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi taiati prajitura si presarati cu zahar pudra.

Nu-i asa ca prajitura aceasta cu cirese este simpla si usor de facut?

Serviti prajitura alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *