10 Alimente puternice care inversează migrenele cronice

Dacă suferiți de migrene, știți că sunt mult mai rele decât o „durere de cap urâtă”. Pentru peste 37 de milioane de oameni din lume, migrenele sunt o parte dureroasă și debilitantă a vieții. De fapt, ele vă pot afecta profund viața profesională, viața de acasă, relațiile și calitatea generală a vieții. Din fericire, există 10 alimente puternice care pot ajuta.

Dacă nu suferi de migrene, consideră-te norocos. Atacurile variază de la intensitate moderată la severă, care durează de la câteva ore până la trei zile. Simptomele includ greață, amețeli, tulburări de vedere, amorțeală și sensibilitate extremă la lumină, sunet, miros și atingere. În timp ce cercetătorii încă încearcă să descopere ce cauzează exact migrenele, unele studii sugerează că există o legătură între migrene și deficiențele de vitamine.

 

În primul rând, o echipă de la Spitalul de Copii din Cincinnati, condusă de dr. Suzanne Hagler, a evaluat peste 7.400 de pacienți. Cercetătorii au ținut evidența nivelurilor inițiale de riboflavină, vitamina D, folat și coenzima Q10. Ei au descoperit că femeile tinere și fetele aveau mai multe șanse de a prezenta o deficiență de CoQ10, în timp ce băieții aveau mai multe șanse să sufere de o deficiență de vitamina D. De asemenea, au descoperit că 16-51% dintre participanți aveau niveluri sub medie de vitamine, în funcție de vitaminele testate.

Cercetări suplimentare au arătat că lipsa de magneziu în organism poate duce la multe boli, inclusiv depresie și funcția redusă a receptorilor serotoninei. Cercetătorii cred că deficitul de magneziu poate juca un rol în migrene. În plus, persoanele care suferă de migrenă pot dezvolta o deficiență din cauza absorbției slabe sau a excreției crescute din cauza stresului sau a aportului nutrițional scăzut.

Prin urmare, a te asigura că organismul tău primește nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne sănătos ar putea fi cheia pentru prevenirea migrenelor și îmbunătățirea calității vieții.

10 Alimente puternice pentru a opri migrenele dureroase

1. Conopida

Conopida este bogată în CoQ10. Cercetările au arătat că femeile au mai multe șanse să experimenteze niveluri scăzute de CoQ10. Femeile sunt, de asemenea, mai susceptibile de a suferi de migrene.

2. Banane

Știați că bananele nu sunt doar o sursă sănătoasă de potasiu, ci și de magneziu? Experții estimează că până la 80% dintre oameni nu au suficient magneziu în alimentația lor. Studiile sugerează că nivelurile scăzute de magneziu pot declanșa migrenele.

 

3. Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienți, dar este bogat și în vitamina B cunoscută sub numele de riboflavină. Studiile au arătat că nivelurile ridicate de riboflavină pot ajuta la tratarea migrenelor dureroase.

4. Migdale

Migdalele sunt, de asemenea, o sursă sănătoasă atât de riboflavină, cât și de magneziu. Primești doi nutrienți importanți într-o gustare mică și hrănitoare. Prin urmare, o mână de migdale pe post de gustare gustoasă poate fi atât sățioasă, cât și hrănitoare!

5. Semințe de susan

Semințele de susan sunt o altă sursă bună de CoQ10 . De asemenea, sunt bogate în vitamina E, care poate ajuta la stabilizarea nivelului de estrogen. Dacă suferiți de migrene în timpul lunii, semințele de susan ar putea ajuta.

6. Legume cu funze verzi închise la culoare 

Legumele cu frunze verzi, închise la culoare sunt deosebit de benefice pentru sănătate. Sunt pline de nutrienți, inclusiv riboflavină și magneziu, care se pot dovedi benefice pentru cei care suferă de migrenă. Pe lângă nutrienții din aceste verdețuri, fibrele naturale pe care le conțin pot ajuta și la prevenirea migrenelor.

7. Nuci și semințe

 

Nucile și semințele sunt surse excelente de magneziu. Pe lângă migdale și semințele de susan, încercați caju, nucile braziliene, semințele de floarea soarelui și nucile.  Alunele pot fi, de asemenea, benefice, ele sunt din punct de vedere tehnic o leguminoasă, precum mazărea și lintea.

8. Broccoli

Broccoli este o altă sursă sănătoasă de magneziu. De fapt, adăugarea mai multor legume verzi de orice fel în alimentația ta poate ajuta la reducerea frecvenței și severității migrenelor.

9. Sparanghel

O altă legumă verde grozavă este sparanghelul. Această plantă verde de primăvară conține și riboflavină, un nutrient important atunci când vine vorba de prevenirea și reducerea atacurilor de migrenă.

10. Ciuperci Cremini

Iată o altă opțiune pentru vitaminele tale B. Ciupercile Cremini conțin și riboflavină. În plus, sunt și un antiinflamator natural, care poate fi util în timpul unui atac de migrenă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *